Työhyvinvointi

Lukiokoulutuksen laatustrategiassa yhtenä laatutekijänä on hyvinvointi ja osallisuus. Tavoitteena on koko lukioyhteisön hyvinvointi. Laadukkaan lukiokoulutuksen mahdollistavat hyvinvoivat, osaavat ja motivoituneet opettajat ja lukion muu henkilöstö. Työhyvinvointiin ja hyvään työilmapiiriin panostaminen on osa lukiokoulutuksen laatua.

Henkilöstön kyselyssä kartoitettiin työyhteisön hyvinvointia työhyvinvoinnin, työyhteisön keskinäisen vuorovaikutuksen ja työilmapiirin kautta. Työhyvinvointiaan vastaajaa pyydettiin arvioimaan seuraavien väittämien kautta asteikolla 1-5 (1= täysin eri mieltä, 5= täysin samaa mieltä).

Vastauksissa eniten eri mieltä oltiin väittämistä työmäärä on minulle sopiva ja minulla jää sopivasti voimavaroja työni ulkopuoliseen elämään. Voimavarojen osalta 6,1 % oli täysin eri mieltä ja 25 % jokseenkin eri mieltä siitä, että voimavaroja jää sopivasti työn ulkopuoliseen elämään. Työmääränsä sopivuudesta täysin eri mieltä oli 4,7 % vastaajista ja jokseenkin eri mieltä 24,1 % vastaajista. Myös väittämät saan työssäni riittävästi tukea sekä voin tehdä työni niin hyvin kuin haluan, korostuivat eri mieltä olevien osalta. 4,7 % vastaajista oli täysin eri mieltä siitä, että voi tehdä työnsä niin hyvin kuin haluaa ja jokseenkin eri mieltä 17,5 %. Työssään saamansa tuen riittävyydestä oli täysin eri mieltä 1,9 % ja jokseenkin eri mieltä 17 %. Puolestaan vähiten eri mieltä vastauksissa oltiin väittämien työssäni on enemmän hyviä kuin huonoja puolia ja koen, että tekemälläni työllä on merkitystä. Kukaan ei valinnut olevansa täysin eri mieltä siitä, että työssään on enemmän hyviä kuin huonoja puolia ja jokseenkin eri mieltäkin tästä väittämästä oli ainoastaan 0,5 % vastaajista. Tekemänsä työnsä merkityksellisyydestä täysin eri mieltä oli 0,5 % vastaajista ja jokseenkin eri mieltä 2,8 %.

Vastauksia voi tarkastella oheisesta kaaviokuvasta.

Itä-Suomen lukioverkoston henkilöstökyselyTouko-kesäkuu 20232.8.2023